Leverandørsamarbeid mot kraftbransjen

16.30-19.00 20. oktober 2015

Sted: Kunnskapsverkstedet, Klosterøya, Skien

Små og mellomstore e-verk melder om stort behov for nye og bedre IT-løsninger. Flere av IKT Telemarks medlemsbedrifter har erfaring med leveranser til denne bransjen. Er vi klare for et leverandørsamarbeid rettet mot denne sektoren?

Program:

16.30 - 16.40 Velkommen v/Torkild Follaug, IKT Telemark

16.40 - 17.10 Anskaffelse av ny ASP-leverandør. Geir Elsebutangen, Kragerø Energi.
Geir Elsebutangen har over lang tid påpekt behovet for nye og bedre løsninger for små og mellomstore aktører i denne sektoren. Kragerø Energi er nå i sluttfasen av en anskaffelsesprosess. Vi får innblikk i denne prosessen og hvilke erfaringer man kan trekke ut av den.

17.10 - 17.25 Erfaringer og tanker om samarbeid. Håkon Kallevig, TQM Partner AS
TQM Partner leverer elektronisk kvalitetsstyring til store og små foretak i privat og offentlig sektor, og er i dag en av landets dominerende leverandører av slike løsninger. El-kraft er (i tillegg til øvrige bransjer) også et segment som vil passe godt til vår løsning, men frem til dags dato har vi ikke hatt tilstrekkelig gjennomslagskraft. Vi oppsummerer noen av årsakene til dette.

17.25 - 17.40 Situation Management Solution. Arne Grave, CEO og Steinar Christiansen, CFO Racom
Racom har unik erfaring og kompetanse innen sanntids overvåkning av fagsystemer. Løsningen Situator samler inn ønskede hendelser, analyserer og sikrer tiltak og rapportering. Løsningene er allerede implementert hos Norges Bank, Oslo Lufthavn og vurderes av flere kunder innen kraft- og infrastruktur, nasjonalt og internasjonalt.

17.40 - 17.55 Bouvet bidrar til effektivisering i kraftbransjen. Allan Finden, Bouvet Grenland
Bouvet jobber sammen med flere store og mellomstore selskaper i kraftbransjen i Norge. Kortfattet presentasjon hvem noen av disse selskapene er, hva slags prosjekter og oppgaver det er snakk om og Bouvet sin erfaring med leveranse til bransjen.

17.55 - 18.10 Big Data, IoT (Internt of Things) og bemanning av ekspertise. Jan-Terje Nordlien, Altoros
Altoros har i dag samarbeid med flere IKT Telemark medlemmer. Per i dag leverer vi ekstra ressurser innen IT hvor vi gir bedrifter tilgang til ekspertise og utvidet bemanning. For e-verk/kraftbransjen har vi gjennomført ulike prosjekter i utlandet som vi kan dra nytte av. Altoros ser for seg ett samarbeid hvor vi har lokal samarbeid i nærhet til e-verk/kraftbransjen og med Altoros ekspertise og spisskompetanse innen ulik teknologi, f.eks. Big Data og IoT.

18.10 - 18.25 Aktuelle virkemidler. Randi Egge Husby, Innovasjon Norge

18.25 - 19.00 Diskusjon, mat og mingling

 
 

Møteplassen arrangeres i samarbeid med:

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.