Bevilger 1.5 mill

IKT Telemark får støtte til å utvikle kompetansetilbud retta mot datasenterindustrien. Dette vil forsterke Telemarks muligheter til å tiltrekke oss nye etableringer innen en raskt voksende industri. 

- Glede over støtte til kompetanseutviklingsprosjekt

IT-miljøet i Telemarksregionen kan slippe jubelen løs etter at det ble klart at IKT Telemark får 1.5 mill. kroner i støtte fra Innovasjon Norge til kompetanseutvikling, finansiert av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Dette betyr svært mye for bedriftene og utdanningsinstitusjonene i vårt næringsmiljø, sier Torkild Follaug.

- Pengene skal brukes til å utvikle kompetansetilbud retta mot datasenterindustrien. Dette er viktig for å sikre en vekstindustri tilgang på kompetanse. Samtidig ser vi at god satsing på kompetanse i seg selv er av stor betydning for Telemarks attraktivitet overfor denne næringen. Vi er sannsynligvis første region i Norden som jobber med spissing mot dette kompetanseområdet. Dette vil gi nyetableringer og flere arbeidsplasser.

Bak initiativet står et bredt sammensatt konsortium av bedrifter og utdanningsaktører i Telemark og Kongsberg. Les også "Spisset kompetanse"

Et meget godt prosjekt

- IKT Telemark har levert en veldig god søknad, hvor de presenterer et meget godt prosjekt. Det sier kunderådgiver i Innovasjon Norge, Espen Warland, ansvarlig for Innovasjon Norges tjeneste Kompetanseutvikling i regionale næringsmiljø.

– IKT-miljøet er en viktig for regionen, og vi gleder oss til å jobbe sammen med både prosjektledelsen og de regionale samarbeidspartnerne for at målene om nye kompetansetiltak skal nås. Vi håper kompetansesatsingen vil både styrke grunnlaget for eksisterende arbeidsplasser og legge grunnlaget for nye, avslutter Warland.

For ytterligere informasjon eller kommentarer, kontakt:
Torkild Follaug, prosjektleder i IKT Telemark
Espen Warland, kunderådgiver i Innovasjon Norge, på tlf 913 71 729

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.