Gigant vil samarbeide

Gigantselskapet Tech Mahindra fant flere potensielle samarbeidspartnere på IKT Telemarks møteplass på Klosterøya.

- Dette er en spennende mulighet for å få til vekst i IKT bransjen her, sier Jan Kristen Wilborn i IT Consult som sammen med Green Mountain, Racom og Netclient presenterte seg som potensielle samarbeidspartnere for IT-service giganten.

Toppsjefene i Tech Mahindra Norge, Gaurav Gupta, og Norden, Rajendra Tunuguntla (bildet t.h.), ble godt tatt imot av kveldens framoverlente vertskap med Haavard Skare fra Bratsberg gruppen og Torkild Follaug IKT Telemark i spissen. Over bordet fikk de tilbud på attraktive lokaliteter for etablering og tilgang til potensielle samarbeidspartnere.

Les også : Indisk IT gigant vil til Telemark

Oppløftende møte

Det ble et oppløftene møte mellom IT giganten og lokale IT selskaper

- Vi leter etter forretningspartnere og et ekosystem her i Telemark, så vi kan starte opp raskt. I kveld har vi fått flere og nye spennende leads, sa en engasjert Gupta.

Det indiske selskapet Tech Mahindra vil etablere et IT servicesenter i Telemark, med ambisjon om å ta IT tjenester raskere inn i markedet.

- Da trenger vi å være nær kunden, sa Gupta.

Ser potensialer for vekst

Jan Kristen Wilborn i IT Consult synes det er spennende, selv om de også kan anses som potensielle konkurrenter.

- Vi ser potensialer for vekst her i et eventuelt samarbeid med dem, og da først og fremst muligheten for å etablere et service senter sammen, sier Jan Kristen Wilborn.

- Vi vokser nå i Oslo, forteller han. Et samarbeid med Tech Mahindra kan hjelpe oss til økt vekst i Grenland. Og vi vet hvordan det kan gjøres, sier Wilborn.

   

Tatt godt imot i Telemark: Torkild Follaug fra IKT Telemark og Haavard Skare fra Bratsberggruppen tok imot toppsjefene i Tech Mahindra Norge, Gaurav Gupta, og Norden, Rajendra Tunuguntla.

Nøkkelkompetanse

- Nøkkelverdiene i vårt selskap er en lojal arbeidstokk som gjør at vi greier å bygge langvarige relasjoner til kunder. I forhold til Tech Mahindras planer, så er det spennende fordi vi sitter på system kompetanse og har nøkkelkompetansen som trengs. Vi sitter også på nettverk av folk som har gått ut av bransjen, men som kunne tenke seg å komme tilbake.

Les også: Indisk interesse kan bety et gjennombrudd for arbeidsplasser i Telemark

Les også: Indisk selskap frister med minst 100 arbeidsplasser

Wilborn tror at å etablere et service senter med Tech Mahindra her i regionen også kan bidra til å trekke store kunder tilbake.

Forventer internasjonale forretningsmuligheter

Torkild Follaug i IKT Telemark sier at en etablering av Tech Mahindra også bør bety internasjonale forretningsmuligheter, tilgang til nye markeder og kunder utover regionen og Norge.

- Vi forventer at Tech Mahindra også byr på sin kompetanse, globale samarbeidspartnere og markeder. Telemarks kompetansemiljø kan beviselig betjene krevende kunder og store markeder. Sammen med Tech Mahindra kan vi sikkert nå enda lenger og bredere.

- Det er utrolig spennende at et selskap som Tech Mahindra ser på Telemark som attraktivt for lokalisering av sitt norske servicesenter med om lag 100 ansatte, avslutter Follaug.

Tekst og foto: Siri Krohn-Fagervoll

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.