IKT Telemark i Sofia

Norsk teknologi og kompetanse er etterspurt i Bulgaria. Vi ønsker bedre kjennskap til det bulgarske IT-miljøet i Sofia, og hvilke felles prosjektmuligheter som kan gripes. I første rekke ser vi på prosjekter med ønske om finansiering gjennom norske EØS-midler. Bulgarian Association of Information Technologies og IKT Telemark har signert avtale for å styrke samarbeid mellom norske og bulgarske IT-bedrifter. Det samme ønsker vi å få til med BASSCOM (Bulgarian Association of Software Companies). 

BILDE: Signert avtale; Ognian Tarajanov (Chairman Bait), Tor Asbjørn Øvrebø (Provendo), Vessela Kalacheva (Executive Director Bait), Hanne Gullerud (Aplia), Thrond Kjellevold (Friendly Int. Cons.), Espen Kvelland (Akeo) og Torkild Follaug (IKT Telemark) ser frem til videre samarbeid.

Innovasjon Norge og Norway Grants tilrettela IKT Telemarks besøk til IT-miljøet i Sofia, Bulgaria i September. Vi møtte et dynamisk og stort IT-miljø i sterk vekst. Fra å ha bygget mye kapasitet og kompetanse i outsourcingmarkedet, er det nå en økende fokus på egeneide og egenutviklede produkter og tjenester. I møtene drøftet vi felles interesser og felles muligheter på tvers av landene og medlemsbedrifter i begge land.

Gjennom EØS-avtalen har Norge forpliktet seg til å bidra med store finansieringsordninger til en rekke EU-land, deriblant Bulgaria, som skal bidra til å utligne sosiale og økonomiske forskjeller i EU. Bulgarske bedrifter kan søke finansiering til prosjekter gjennom disse ordningene. Prosjektsøknader som viser partnerskap/leverandørforhold til norske bedrifter stiller sterkt. Fra norske myndigheters side er det en ambisjon å oppnå økt interaksjon mellom hvert av landenes næringsmiljøer. Dette gir en unik mulighet for IKT Telemarks medlemsbedrifter til på komme i posisjon til å levere kompetanse og teknologi.

Første skritt er allerede tatt med mot Sofia. Vi er nå enige om å definere aktiviteter som skal øke kunnskap og tillit mellom bedriftene i næringsmiljøene. I fellesskap skal vi sikre kapasitet til å følge opp bedriftene som ser muligheter, og hjelpe dem med å etablere prosjekter og prosjektsamarbeid. Dette er starten på en langsiktig relasjon som kan bringe oss inn i mange spennende partnerskap fremover. Aktivitetene og planene fremover skal organiseres i et samarbeidsprosjekt mellom IKT Telemark og våre motparter i Sofia, og vil søke om finansiering gjennom Norway Grants.

Klikk her for mer om Bait

Klikk her for mer om BASSCOM

Klikk her for mer om EEA Grants/Norway Grants

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.