Nettverksmøte med nyskapende bedrifter

IKT Telemarks nettverksmøte i Mai viste frem et knippe av nyskapende og fremoverlente bedrifter. Små bedrifter vokser frem med imponerende kundeporteføljer og internasjonale perspektiver.

Bulgarske muligheter

Første halvdel av dagen var viet til besøk av en bulgarsk/rumensk delegasjon av IT-bedrifter. Både direkte og gjennom EØS-avtalen bidrar Norge med store pengesummer til flere tidligere østblokk-land. Bulgarske selskaper kan søke om finansiering til ulike prosjekter; fortrinnsvis med en eller flere norske partnere. Her ligger det til dels store muligheter for norske bedrifter. Sammen med Innovasjon Norge skal IKT Telemark se nærmere på hvilket behov bulgarerne har, og om noen av våre medlemsbedrifter kan være god match.

Telemark  + Vestfold = Større muligheter

Etter en god lunsj på fantastiske Villa Fløyen, var tiden kommet til å bli bedre kjent med hva som skjer i medlemsmassen. Torkild Follaug innledet med en oppdatering fra IKT Telemarks prosjekter. Nordens ledende leverandør av kompetanse til datasenterindustri er ambisjonen i prosjektet som er på godt spor. Videre skal medlemmene i nyte godt av nye initiativ på internasjonalisering, prosjektutvikling og nettverksmøter i tiden som kommer. Odd Mikkel Lauritzen fra Vestfold IT Arena kunne fortelle om spennende nettverksaktiviteter i nabofylket. En samarbeidsprosess er i gang mellom de to nettverkene.  Styreleder i IKT Telemark Erling Hoftun og Lauritzen (bildet under) ønsker å samkjøre møteplasser og aktiviteter i fremtiden.

Fremoverlente Telemarksbedrifter

Siste bolk på agendaen var for mange det aller mest givende. Espen Kvelland fra AKEO åpnet bolken med å fortelle om et dynamisk team som raskt har påtatt seg store og krevende utviklingsoppgaver. Med et internasjonalt team styrer AKEO mot vekst. Appsmakerstore og Rudi Carlsen er også preget av internasjonalt samarbeide og globale muligheter. Verktøyet deres er app'enes legoklosser. Appmatic er et helt nytt selskap som skal gi salgspunkter med tradisjonelle myntinnkast en rimelig og moderne digital løsning. Med deres løsning vil alt fra private veilag til bil-selv-vask og sjokoladeautomater kunne ta betalt via tjenester som Vipps og Mobilepay, fortalte Arne Magnus Berge. Til sist kunne Katharina Holt fortelle om en solid og god utvikling for Bridge IT. Med fokus på tett kundekontakt har breviksbedriften de siste årene vunnet stadig flere kunder både hjemme i Telemark og utenfor. På bildet nedenfor ser du foredragsholderne; Arne Magnus Berge, Rudi Carlsen, Espen Kvelland, Odd Mikkel Lauritzen og Katharina Holt.

Om du ønsker kopi av presentasjonene, kontakt administrasjonen.

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.