Samarbeid med rumensk IT klynge

Cluj IT og IKT Telemark har signert avtale for å styrke samarbeid mellom norske og rumenske IT-bedrifter. Samarbeidet skal gi oss tilgang til nye markeder og nye partnere. Norsk teknologi og kompetanse er etterspurt i Romania, og i første rekke ser vi på prosjekter med ønske om finansiering gjennom norske EØS-midler.

I partnerskap med Innovasjon Norge og Norway Grants besøkte IKT Telemark IT-miljøet i Cluj, Romania i September. Vi møtte et dynamisk og stort IT-miljø i sterk vekst. I møtene drøftet vi felles interesser og felles muligheter på tvers av landene og medlemsbedrifter i begge land.

Gjennom EØS-avtalen har Norge forpliktet seg til å bidra med store finansieringsordninger til en rekke EU-land, deriblant Romania, som skal bidra til å utligne sosiale og økonomiske forskjeller i EU. Rumenske bedrifter kan søke finansiering til prosjekter gjennom disse ordningene. Prosjektsøknader som viser partnerskap/leverandørforhold til norske bedrifter stiller sterkt. Fra norske myndigheters side er det en ambisjon å oppnå økt interaksjon mellom hvert av landenes næringsmiljøer. Dette gir en unik mulighet for IKT Telemarks medlemsbedrifter til på komme i posisjon til å levere kompetanse og teknologi.

Første skritt er allerede tatt med Cluj IT. Vi er nå enige om å definere aktiviteter som skal øke kunnskap og tillit mellom bedriftene i klyngene. I fellesskap skal vi sikre kapasitet til å følge opp bedriftene som ser muligheter, og hjelpe dem med å etablere prosjekter og prosjektsamarbeid. Dette er starten på en langsiktig relasjon som kan bringe oss inn i mange spennende partnerskap fremover. Aktivitetene og planene fremover skal organiseres i et samarbeidsprosjekt mellom Cluj IT og IKT Telemark. Vi vil søke om finansiering gjennom Norway Grants. 

Klikk her for mer om Cluj IT

Klikk her for mer om EEA Grants/Norway Grants

   

Avtale signert: Andrei Kelemen, Cluj IT og Torkild Follaug forsegler avtale om samarbeid med et håndtrykk.

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.