Vil lage Girl Tech fest i Skien

Skien bibliotek skal i september arrangere Girl Tech fest på biblioteket i samarbeid med Porsgrunn bibliotek, fylkesbiblioteket, IKT Telemark og forhåpentligvis flere partnere. Målet er å få så mange jenter i alderen 7-12 som mulig til en dag med koding, programmering, 3D-printing og alt annet man måtte finne på.

Anders Futtrup, som er fagansvarlig ved Skien bibliotek forteller:

-Tilbudet bestemmes først og fremst av hva vi kan få på plass av veiledere. Målet er nemlig at man kun skal ha kvinnelige veiledere og deltakere på denne dagen. Vi lurer derfor på om du, og/eller noen du kjenner kunne være interessert i å bidra på denne dagen? Som nevnt er vi åpne for det meste som går på strøm, og jo mer variert tilbud vi kan få på plass, jo bedre. Tanken er at det skal være en lav terskel på dette for å inspirere så mange barn som mulig til å vurdere en teknologisk retning på utdannelsen. Alt som kan fenge jenter i målgruppa er av interesse denne dagen.

Vi planlegger et møte/workshop med interesserte veiledere i mai, med påfølgende informasjon til skolene.

Foreløpig er vi helt i startgropa der vi sonderer Grenland etter potensielle bidragsytere, så alt er av interesse på dette stadiet. Jeg har fått positiv tilbakemelding fra diverse skoler og linjer, men skulle gjerne sett at vi ble enda flere.

Se også:
http://www.jenterkoder.no/
https://tenknorge.wordpress.com/

Hvis noen tenker de kan bidra på noe vis kan de ta kontakt med andersforstoyl.futtrup@skien.kommune.no, som håper å høre fra så mange som mulig.

Kalender

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

* må fylles ut
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.